Záró rendezvény

Záró rendezvény

A „Foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” elnevezésű,
TOP-5.1.1-15-SB1-2020-00002 azonosító számú projekt Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal konzorciumi együttműködésével valósul meg. A Paktum projekt sajtónyilvános záró rendezvényére 2023. november 16-án került sor, ahol a konzorciumi partnerek beszámoltak a széles nyilvánosságnak a projekt keretében elért eredményekről, a sikeresen megvalósított tevékenységekről. Az eseményen köszöntőt mondott Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke és a vármegye befektetésösztönzési-gazdaságfejlesztési tevékenysége vonatkozásában Dr. Szabó Tünde, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa.

A szakmai előadások során Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Gazdaságfejlesztési Minisztérium képviseletében bemutatta a szakpolitika foglalkoztatási célkitűzéseit, a jövőbeli terveket és kihívásokat. Ezt követően Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye főispánja, majd Kocsis László főosztályvezető a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal (mint Konzorciumi Partner) képviseletében tájékoztatták a konferencia résztvevőit a vármegye aktuális foglalkoztatási helyzetéről és beszámoltak a paktum projekt keretében elért foglalkoztatási eredményekről.

A Kedvezményezett Vármegyei Önkormányzat helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési koordinációs tevékenységéhez kapcsolódott Papp Zsolt György helyettes államtitkár
(Agrárminisztérium) szakmai előadása, melyben méltatta a helyi
termék- és szolgáltatásfejlesztés jelentőségét és annak lehetőségeit, továbbá tájékoztatta a résztvevőket a vidékfejlesztési aktualitásokról.

A projekt eredményeiről Obbágy Vera Paktumiroda vezető tartott előadást, melynek során kitért a Paktumiroda széleskörű tevékenységére, az Irányító Csoport munkájára, ismertette a projekt keretében kidolgozott szakmai dokumentumokat, stratégiákat, a lebonyolított rendezvényeket, amelyek egy része a helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési, illetve a befektetésösztönzés – gazdaságfejlesztési tevékenység élénkítése érdekében valósult meg.